Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

5 ταινίες-διαμαντάκια για μια όμορφη εβδομάδα.

Μπορεί να έχουμε Δευτέρα σήμερα, αλλά το σαββατοκύριακο δε θα αργήσει, εάν κάθε βράδυ μέχρι και την Παρασκευή, βλέπουμε μία από τις παρακάτω ταινίες.
Έχοντας αυτό στο μυαλό μου, σας προτείνω 5 ταινίες που μπορεί να μην ανήκουν στα λεγόμενα blockbuster ή να είναι πολυδιαφημισμένες, αλλά είναι ό,τι πρέπει για να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε στο σπίτι με καλή παρέα.
Και πού θα πάει, θα έρθει και το επόμενο σαββατοκύριακο.
Ξεκινάμε λοιπόν! 
 
 
 
1.Flipped (2010)
 
 
Νεανική γλυκιά κωμωδία που αφηγείται τον παιδικό ερωτά ενός κοριτσιού στην Αμερική, την δεκαετία του '60, μαζί με όλα τα ευτράπελα που τον συνοδεύουν. Μια ταινία γλυκιά και χαλαρή, με πολύ καλό καστ στην σύνθεση της όσον αφορά τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της. Πρωταγωνιστές, λοιπόν, δυο νέα -και πολύ ταλαντούχα- παιδιά, η Madelline Caroll (Mr. Popper's Penguins 2010) και ο Callan McAuliffe (Ι am number 4.2011).
 
 
 
2.Henry Poole Is Here (2008)
 
 
Μια ταινία που μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και την συνιστώ -χωρίς καμία επιφύλαξη- σε όλους σας Ο Henry Poole μετακομίζει σε ένα σπίτι στην παλιά του γειτονιά για να περάσει τον τελευταίο του καιρό στον μάταιο τούτο κόσμο, μιας και είναι σίγουρος ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια. Η οικονόμος του, η οποία είναι πολύ θρήσκα, ανακαλύπτει ένα θαύμα που συμβαίνει στο σπίτι του Henry Poole, το οποίο θα κάνει τον φίλο μας Henry να αναθεωρήσει όλα του τα πιστεύω. Στον ρόλο του Henry, ο Luke Wilson (Vacancy 2007).
 
 
 
3.Things We Lost in the Fire (2007)
 
 
Απαραίτητη προϋπόθεση, προτού καθίστε να δείτε αυτήν την ταινία, είναι να έχετε -όχι τσιπς και ποπκορν όπως ίσως φαντάζεστε μερικοί- αλλά...χαρτομάντιλα!
Η ταινία είναι ένα ανθρώπινο δράμα που διαπραγματεύεται την απώλεια. Ένα ατυχές γεγονός κάνει μια οικογένεια να βιώσει την απώλεια του πατέρα της. Πώς το βιώνει το κάθε μέλος της; Πώς οι φίλοι και οι συγγενείς αντιμετωπίζουν τη νέα για αυτούς πραγματικότητα;
Εκπληκτικές ερμηνείες από όλους και ένας Benicio Del Toro στα καλυτέρα του.
Στους άλλους δυο πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ηalle Berry (Swordfish 2001) και ο David Duchovny (X-Files 1993-2002).
 
 
 
4.Little Manhattan (2005)
 
 
Άλλη μια νεανική ταινία που διαπραγματεύεται τον παιδικό, καλοκαιρινό, πρώτο ερωτά ενός αγοριού στο Manhattan. Κωμική, δροσερή και συγκινητική.  Κατά τη διάρκειά της, θα δούμε το μικρό μας Καζανόβα να περνάει όλα τα στάδια ενός ερωτά, από τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς του μέχρι το πρώτο του φιλί και όλα όσα βιώνει για πρώτη φορά ο ήρωας μας, που ακούει στο όνομα Josh Hutcherson (Hunger games 2012). Αντικείμενο του πόθου του είναι η γλυκιά Charlie Ray.
 
 
 
5.Wall-E (2008)
 
 
Για το τέλος κράτησα τον αγαπημένο μου γκαφατζή που ακούει στο όνομα Wall-E.
O τενεκεδένιος αυτός γκαφατζής της Pixar μάς χάρισε πολλές όμορφες στιγμές, μας έκανε να γελάσουμε και να συγκινηθουμε με την περιπέτεια του στην γη αλλά και στο διάστημα.
Μια ταινία animation, λίγο πολύ γνωστή για το εκπληκτικό οικολογικό της σενάριο, εμπλουτισμένο με μια ιστορία αγάπης μεταξύ δυο ρομπότ του μέλλοντος!
Καλή προβολή σε ό,τι και αν δείτε!
Σσσσσ...!!!!Αρχίζει!
 
 
 
Κωνσταντίνος Λευκαδίτης 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: